***       Водещите вечерни новини       на 7 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 7 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! ЕК ни предоставя помощ след наводненията. Двама братя – бесарабски българи, загинаха на фронта в Украйна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 септември   

 

Забелязал ги от брега човек опитал да доближи до тях с кану, само че несполучливо. На място пристигнала бреговата защита, чийто екип извел децата до сушата, съобщи Българска национална телевизия.

***

Европейската комисия заяви, че по молба на България е предоставила на българските управляващи данни от сателитната система " Коперник " за оценка на ситуацията в регионите, изумени от наводненията по Южното Черноморие в последните дни.

Предоставяме фрагменти от региона на Бургас, посочи представител на Европейска комисия. Ако след това постъпи молба за подпомагане по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, ще създадем всичко допустимо да окажем нужното подпомагане, добави той.

***

***

Утрешният ден ще бъде Ден на народен печал за жертвите, починали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 година, реши държавното управление.

В бедствието изгубиха живота си двама мъже и две дами. Преди началото на държавното съвещание министър председателят и министрите уважиха тяхната памет с едноминутно безмълвие.

***

***

Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с. Надеждовка, Арцизка община, Болградски регион, починаха на фронта през тази година. „ Това е огромна покруса за фамилията – починаха двамата им синове на 32 и 38 години ", написаха от Арцизката община в формалния си уебсайт.

Младшият сержант Евгений Бончев е служил в 11 бригада „ Михаил Грушевски “ на Националната армия на Украйна. 38-годишният българин е погубен на фронта на 29 август. Евгений се записва в редовете на украинската войска в първите дни на войната. През 2001 година той е приключил с отличие учебното заведение в родното си село, след което е приключил Измаилския държавен педагогичен университет. 

***

Според служителя в Пентагона: Контраофанзивата на Киев набира обороти. Ако допреди две седмици бях черноглед за напредъка на ВСУ, то в този момент към този момент съм надъхан доста оптимистично.  

***

Днес представителят на украинската Гранична полиция Андрий Демченко съобщи: Военното министерство в Москва разполагаше към 10 000 бойци и офицери в Беларус. Те организираха тактически учения за бойни дейности против нашата страна. Тези военни напуснаха Беларус и не бяха заменени на ротационен принцип, каквато бе практиката до неотдавна.

„ Де факто сега в Беларус няма съветски военни ", сподели още той.

***

***

Рядка и ослепителна галактическа детонация, която засенчва множеството свръхнови във Вселената, беше видяна от откриватели от Университета Куинс в Северна Ирландия, заяви Българска телеграфна агенция.

Необичайният гърмеж бил ослепителен колкото стотици милиарди слънца, само че съвсем на половина по-краткотраен от типичната свръхнова.

Изследователите записали събитието благодарение на мрежата от роботизирани телескопи „ Атлас ". Телескопите в Хавай, Чили и Южна Африка сканират цялото очевидно небе всяка нощ, с цел да открият всеки обект, който се движи или трансформира яркостта си.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР